Diëtistenpraktijk Albers

De meest gemoedelijke praktijk in de regio voor volwassenen én kinderen   

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering heb je recht op 3 uur diëtetiek per jaar. Daarnaast kun je nog aanvullend verzekerd zijn voor de diëtist, raadpleeg hiervoor je zorgverzekering of de website:


Houdt er rekening mee dat er eerst aanspraak wordt gemaakt op je eigen risico (voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico).

De behandeltijd die bij de zorgverzekeraar in rekening gebracht wordt bestaat uit directe tijd en indirecte tijd. De directe tijd is de tijd van het consult, de indirecte tijd bestaat uit het berekenen van de voeding, opstellen van dieetbehandelplan en bijvoorbeeld het regelen van medische voeding.

Ketenzorg

Indien je diabetes mellitus, CVRM (hart- en vaatziekte of een verhoogd risico daarop) of COPD heeft, kan het zijn dat de kosten voor diëtetiek worden vergoed vanuit de ketenzorg. De huisarts en praktijkondersteuner zijn op de hoogte of dit ook voor jou geldt. In dat geval betaal je geen eigen risico. De ketenzorg in onze regio vergoed jaarlijks 3 uur diëtetiek. 

Tarieven

Kom je zonder verwijsbrief of krijg je geen vergoeding meer van je zorgverzekeraar, in dat geval gelden onderstaande tarieven.

Eerste consult (gemiddeld 60 min directe tijd en 30 min indirecte tijd)      105 euro

Vervolgconsult lang 30 min                                                                    35 euro

Vervolgconsult kort 15 min                                                                    17,50 euro

(In de praktijk zijn korte vervolgconsulten zelden haalbaar. Een kwalitatief goed vervolggesprek duurt vaak langer dan 15 minuten.)

Extra indirecte tijd per 15 min                                                                17,50 euro

Toeslag voor huisbezoek met medische indicatie                                      25 euro

Er wordt gedeclareerd per 15 min.

Mocht je verhinderd zijn dan wordt verzocht dit minimaal 24 uur vooraf telefonisch, per mail of WhatsApp door te geven anders worden er kosten in rekening gebracht. Deze kosten worden door de zorgverzekeraar niet vergoed.

Betalingsvoorwaarden
Betalingsvoorwaarden.docx (47.03KB)
Betalingsvoorwaarden
Betalingsvoorwaarden.docx (47.03KB)
Belastingdienst

In bepaalde gevallen kun je een beroep doen op extra belastingaftrek. Raadpleeg hiervoor je belastingadviseur of de belastingdienst.