Kinderen en zwangeren

Kinderen
Ieder kind is uniek en daar horen persoonlijke adviezen bij! Ik zie het als een mooie uitdaging om kinderen en ouders hierin te begeleiden.

Gezonde voeding is essentieel bij een kind in verband met de groei en ontwikkeling. Dit begint al met de groei in de buik tijdens de zwangerschap.
Een kind doorloopt veel verschillende fasen (van baby tot jong volwassene) in zijn leven en daar hoort passende voeding bij. Het uitdagende daarbij is om kind en ouders hierbij goed te begeleiden en te helpen in (ieder hun eigen) hulpvraag.


Als expert op het gebied van kindervoeding kan ik adviseren bij de volgende klachten of problemen:
  •    Voedselallergieën en voedselintoleranties
  •    Buikklachten/(peuter)diarree/ obstipatie/ maag- en darmklachten
  (aspirant-lid van het diëtistennetwerk Nederlandse coeliakievereniging)
  • Begeleiding bij de eerste hapjes van baby's
  •   Selectieve eters/ eetstoornis ARFID
  •   Overgewicht/ ondergewicht/ afbuigende groeicurve
  •   Plantaardig eetpatroon


Maandelijks ben ik aanwezig bij het MDO (Multi Disciplinair Overleg) van de poli kindergeneeskunde voor de kinderen met voedselallergieën van Maasziekenhuis Pantein in Beugen.

Voor een goede behandeling vind ik het van belang om samen te werken met de verwijzers zoals kinderartsen, jeugdartsen, huisartsen en andere betrokken disciplines zoals bijvoorbeeld een pedagoog, kinderfysiotherapeut en pré-logopedist. Indien het fijn is om te overleggen met andere disciplines zal er altijd eerst toestemming gevraagd worden.

De Kinder(di)eetcreatie

De kinder(di)eetcreatie is een creatieve methode met spelmateriaal, speciaal ontwikkeld door en voor kinderdiëtisten. Deze methode sluit aan bij de belevingswereld van het kind en kan worden ingezet bij kinderen.

Kinder(de)eetcreatie

Zwangeren

De zwangerschap is een spannend tijd voor vrouwen en omdat de eerste 1000 dagen van een kind van belang zijn voor de rest van het leven, zijn zwangeren ook welkom om alles rondom de voeding te bespreken.
Denk hierbij aan de vragen of klachten als; zitten er voldoende voedingsstoffen in de voeding, misselijkheid, hoge bloeddruk, zwangerschapsdiabetes (diabetes gravidarum), zorgen om het gewicht.

Diëtistenpraktijk Albers
Dé praktijk voor voedingsadvies in Groesbeek en Venray voor het hele gezin